Damclub De Vechtsteek Oosterveen wint met 15-5 van DEZ Laren en verstevigd koppositie.

Zaterdag 20 januari speelde Damclub De Vechtstreek Oosterveen de thuiswedstrijd tegen DEZ Laren.

Voor De Vechtstreek begon de middag goed, al snel stonden we op een 6-0 voorsprong door overwinningen van achtereenvolgens Leo Peters. Gerrit Draaisma en Jan Siegers.

Andre Nijmeijer kon na een mooie partij waarin Andre behoorlijk onder druk kwam te staan toch een punt binnenhalen. (7-1)

Ook Katarzyna Ptak moest na verwoede pogingen om  alsnog de winst te behalen toch berusten in remise. (8-2)

Christiaan Groote kon na degelijk spel en een foutje van zijn tegenstander het tiende punt binnenhalen. (10-2)

Nog 1 puntje was nodig om de overwinning veilig te stellen, deze eer was aan Jan Timmer die na een fraaie partij waarin Jan het betere van het spel had het beslissende punt binnenhaalde. (11-3)

Jeroen Paalman won tenslotte fraai van Alfred v Lenthe. (13-3)

Johan van Aalderen kwam vroeg in de partij al een schijf voor en leek op een simpele overwinning af te stevenen, in het eindspel moest Johan toch nog verrassend een remise toestaan. (14-4)

Evert Schuttert speelde tegen de sterke Johan Beltman en moest in het eindspel een schijf offeren om een doorbraak te forceren. Mede doordat wit in deze fase ook niet de sterkste zetten speelde kon Evert knap naar een remise afwikkelen. (15-5)

Doordat naaste concurrent Harderwijk verloor van TDT Salland is de voorsprong op de nummer twee nu 2 punten.

Met nog 2 wedstrijden te gaan lijkt het kampioenschap nu wel heel erg dichtbij te komen.

De stand aan de kop is:

Pl Teams We Pu Bs