17-02-2018

Damclub De Vechtstreek kampioen en promoveert naar de 1e klasse.

Zaterdagmiddag stond de wedstrijd tegen de Damclub Lelystad op het programma.

Damclub De Vechtstreek Oosterveen kon kampioen worden maar mocht dan niet verliezen, een gelijkspel (10-10) zou voldoende zijn.

Gerrit Draaisma haalde het eerste punt van de middag voor De Vechtstreek binnen door remise overeen te komen tegen Boike Mathoera. (1-1)

Even later kwam Jeroen Paalman ook remise overeen met Dirk van Roozelaar. (2-2)

Christiaan Groote speelde een sterke partij maar maakte in het eindspel toch nog een foutje waardoor de partij alsnog verloren ging. (4-2)

Gelukkig bracht Jan Nijmeijer  korte tijd later de stand weer op gelijke hoogte door Cees Barends positioneel te overklassen. (4-4)

Jan Siegers speelde tegen de qua rating sterkere Bert Zijlstra, Jan kwam goed door de opening en er ontstond een klassieke partij, Jan liep echter vast en moest een schijf offeren, de stand die overbleef was niet meer te redden. (6-4)

Evert Schuttert speelde tegen de Qua rating sterkere Sam Pryor weer een oer degelijke partij en kon dan eenvoudig naar remise afwikkelen. (7-5)

Ricardo Tong Sang en Andre Nijmeijer speelden een rustige opening waarin geen van beide spelers echt voordeel wist te boeken. Uiteindelijk werd in een 4 tegen 4 stand de vrede getekend. (8-6)

Jan Timmer kwam tegen Wiebren de Vries een schijf voor en het leek er lange tijd op dat dit een winstpartij zou worden, echter in het eindspel liet Jan zijn tegenstander nog ontsnappen waardoor het alsnog remise werd. (9-7)

De spanning was te snijden, met nog 2 partijen op de borden stonden we met 9-7 achter. Johan van Aalderen speelde tegen Don Khedoe een rustige klassieke partij die regelrecht op remise leek af te stevenen. Toen Johan de klassieke stand verbrak leek het alsnog remise te worden. Plotseling kwam er echter alsnog een verrassend zetje in waardoor Johan de partij won. (9-9)

We hadden dus nog 1 puntje nodig om het kampioenschap binnen te halen en er was nog 1 partij gaande. Leo Peters speelde tegen Valentino Tjokro een rustige partij waarin zijn tegenstander wel enig tempovoordeel boekte maar waarin Leo door een goede positie geen moment in de problemen kwam. Trots als een pauw kon Leo als teamleider dan ook het beslissende punt binnen halen. (10-10)

Door dit kampioenschap promoveert De Vechtstreek naar de 1e klasse van de landelijke competitie.