Uitslagen onderlinge competitie senioren en Jeugd vrijdag en dinsdag avond


 

25-05-2018

Vrijdagavond 25 mei vond in de Binder weer het jaarlijkse quatre main dammen (terrasdammen) plaats ter afsluiting van het seizoen van de  Jeugd van Damclub de Vechtstreek.

Vanwege de dreiging van een regenbui werd op voorhand besloten niet op het terras te gaan zitten wat achteraf niet nodig was geweest.

Voor het Quatre main dammen (teams van 2 personen) hadden we 14 teams samengesteld. Tussen deze teams werden 3 rondes gespeeld met voor elk team 10 minuten bedenktijd.

Het sterkste team bleek dit keer Alex Boxum/Matheo Boxum (na barrage), op een goede tweede plaats eindigde het team Cedric v/d Kamp die speelde met zijn vriend Gran, de derde plaats was voor Daniel Boxum die speelde met zijn opa.

Na het quatre main dammen vond de prijs uitreiking van de Klaverblad voorjaarscompetitie plaats, hier werd bij de pupillen eerste Cedric van der Kamp, tweede werd Jordy Overhein en derde Sem Wolbink.

Bij de Welpen werd eerste Leroy Overhein, tweede werd Robin Scholten en derde Anando Robat.

 

foto van Damclub De Vechtstreek Oosterveen.  
foto van Damclub De Vechtstreek Oosterveen.  
foto van Damclub De Vechtstreek Oosterveen.  
     

 

12-05-2018

Matheo Boxum wordt Nederlands kampioen bij het NK Welpen Algemeen

De voor Damclub De Vechtstreek spelende Matheo Boxum is zaterdag 12 mei  in Hoogeveen Nederlands kampioen bij de welpen geworden. Hij ging vanaf de derde ronde alleen aan de leiding en stond dat niet meer af. Weliswaar werd het nog even benauwd toen hij in de zesde ronde van Oleksandra Chumachenko verloor, maar in de volgende ronde ging Oleksandra kopje onder tegen Stan van der Meer, terwijl Matheo het hoofd wel net boven water hield tegen Mart Slim. In de twee laatste ronden pakte Matheo weer het volle pond, zodat hij met 15 uit 9 op de eerste plaats eindigde. Tweede werd Stan met 14 uit 9, terwijl Yuri Derks met 12 uit 9 de derde plaats opeiste.

 


 

05-05-2018

Matheo Boxum eindigde op een goede 12e plaats bij het NK Pupillen.

 

Kleine Matheo Boxum (8) damt soms al als een grote vent

Den Haag – Hij is drie turven hoog en komt net met zijn hoofd boven de tafel uit. Maar Matheo Boxum (8) toont op het NK voor pupillen al een voor zijn leeftijd opvallend stellingbegrip en kan zich achter het bord volledig afsluiten van de buitenwereld. ‘Hij is heel serieus en heeft een heel goede focus. Hij zou het niet eens merken als er een bom naast hem neerviel’, weet moeder Ruth.

Matheo damt pas ruim twee jaar en jeugdlid bij De Vechtstreek maar vader Alex Boxum (Damkring Emmeloord, rating 1180) kan zich thuis in vluggertjes geen nonchalance veroorloven. Matheo’s deelname in Ontmoetingscentrum Morgenstond was niet ingecalculeerd. Als voorbereiding op het NK welpen deed hij mee aan de halve finale voor het NK pupillen, samen met oudere broer Daniël (11). Vader Alex: ‘Thuis zijn ze aan elkaar gewaagd’. Tot ieders verrassing eindigde Matheo echter ongeslagen bovenaan en kwam Daniël niet verder dan de negende plaats en liep daardoor zijn verwachte finaleplaats mis.

‘Hij is zeker een talentje’, heeft ook de nationale jeugdtrainer Alex Mathijsen al geconstateerd. Op de selectiedag voor de pupillentraining was hij de beste met een heel hoge score’.

Matheo trok de opwaartse lijn door in Den Haag waar hij in de tweede ronde met een klein zetje ook Marjory Feyt tot overgave dwong. Simon Harmsma riep zijn opmars echter ’s middags hardhandig een halt toe. De titelverdediger kreeg zijn vlug spelende opponent al snel op onbekend terrein en kwam al kort na de opening geforceerd een schijf voor. Mattheo dronk de bittere beker tot de laatste druppel leeg.

Dit leuke stukje over Matheo staat op de website van de KNDB


28-04-2018

Zaterdag 28 april jl. vond in Hijken het Provinciaal Sneldamkampioenschap van Drenthe plaats.

Uit Gramsbergen deden bij de Senioren mee Johan v Aalderen en Leo Peters.

In een veld van 25 spelers werden 12 rondes gespeeld met een speeltijd van 5min +5 sec.  De eerste 3 plaatsen waren voor Bert Dollekamp, Jan Ekke de Vries en Gert Bosker.

Johan van Aalderen eindigde op een 7e plaats met 14 punten, Leo Peters werd 12e met 12 punten.

Bij de jeugd deden van De Vechtstreek mee Jordy en Leroy Overhein. Jordy deed het bij de pupillen goed en werd 6e. Bij de welpen werd Leroy knap 4e.

 


21-04-2018

Nk schooldammen halve finale pupillen 2018
Zaterdagmiddag werden in de Binder te Gramsbergen de halve finales schooldammen voor pupillen gehouden.
Damclub De Vechtstreek had de organisatie toegewezen gekregen.
Het was een prachtige dag en een zeer geslaagde Halve finale.
In de Binder had de OBS Prinses Irene school uit Gramsbergen zich geplaats bij de pupillen, tegelijker tijd vonden in Enschede de halve finales voor welpen plaats waarvoor zich uit Gramsbergen CBS de Akker 1 ...
en 2 hadden geplaatst.
Na een spannende strijd in onze prachtige speellocatie De Binder werd uiteindelijk de Krullevaar uit Hoogeveen 1e.
Tweede en derde werden achtereenvolgens De Mare uit Almelo en de St Michaelschool uit Groningen. De Prinses Ireneschool uit Gramsbergen eindigde op een goede 10e plaats.
In Enschede deed CBS de Akker 1 en 2 het ook goed, De Akker 1 eindigde op de 5e plaats en de Akker2 op een gedeelde 6e plaats.
Alle deelnemers hadden een leuke prijs in de vorm van een DamZ damset (een magnetisch dambord van 30x30cm). In Gramsbergen ontvingen alle deelnemers daarnaast ook nog een leuke rugzak met daarin een paar leuke verrassingen beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen!!
Alle uitslagen vindt u onder de volgende link:

http://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standenke.php…
http://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standenke.php…

 


14-04-2018

5e Regiocup in Groningen

In Groningen werd zaterdag 14 april alweer de laatste ronde afgewerkt voor de Regiocup.

Er werd gespeeld in 8 groepen met in totaal 64 deelnemers.

De spelers van Damclub De Vechtstreek deden het weer goed, in groep 1 werden Matheo Boxum en Daniel Boxum respectievelijk 2e en 3e achter Sander Staal. In groep 2 werd Jordy Overhein 5e  en Robin Scholten 6e. In groep 4 werd Leroy Overhein 5e.

In de totaal einduitslag over alle 5 Regiocups met 165 deelnemers werd Daniel Boxum 1e en Matheo Boxum 2e. Robin Scholten werd 15e  Leroy en Jordy Overhein eindigden in een goede middenmoot.


24-03-2018

De kleine Matheo Boxum groots in Hoogeveen

 

Matheo Boxum jeugdlid bij damclub de vechtstreek plaatst zich voor de finale van het NK pupillen.

Met vijf finalisten van de vorige finale was bekend dat de halve finale in Hoogeveen veruit het sterkst bezet was. Dat er wel eens koppen konden rollen onder deze finalisten van vorig jaar was duidelijk. Bovendien klopten er een paar andere sterke jeugdspelers aan de deur.

De pas 8-jarige Matheo Boxum was één van deze outsiders. Met geconcentreerd spel werd deze zeer gevaarlijke combinatiespeler de grootse winnaar van de halve finale. Naast een snelle remise met zijn broertje Daniël wist alleen Roland Kreeft hem een puntje af te snoepen. Vooral op de tweede dag verraste hij met zeges op Renco Oostindjer, Lisa Scholtens en Sander Staal. Daarmee ging hij iedereen voorbij, ook Lisa Scholtens die na 5 ronden zonder puntverlies nog aan de leiding ging; zij werd tweede.

De belangrijkste partij in de laatste ronde ging tussen Renco Oostindjer, de nummer 2 van vorig jaar, en Roland Kreeft, de nummer 5 van vorig jaar. Roland kwam als winnaar uit de strijd en werd daarmee derde. Renco viel zelfs terug naar de 8e plaats. De laatste twee finalisten werden de Groningers Sander Staal en Gerard Kramer. Yneke Goerres, ook finaliste van vorig jaar, had een zwakke eerste dag maar herstelde zich op de tweede dag en mag met haar 6e plaats hopen op een keuzeplaats.

Kijk hier voor de eindstand van de Halve Finale in Hoogeveen. 

Tekst Gerard Bruins


17-03-2018

Zaterdag 17 maart speelden 9 jeugdspelers van Damclub De Vechtstreek  mee tijdens de  Regio-cup te Dedemsvaart.

Er speelden in totaal 78 jeugddammertjes om de prijzen. De spelers werden ingedeeld in 8 verschillende groepen.

Voor De Vechtstreek deden mee: Matheo Boxum, Daniel Boxum, Jordy en Leroy Overhein, Robin Scholten, Rosa Veldsink, Sven van Os, Anando Robart en Floris Spijkers.

In groep 1 werden heel knap Matheo Boxum 1e en Daniel Boxum 2e.

In groep 3 leverden Robin Scholten 2e en Jordy Overhein 6e een geode prestatie.

In groep 5 werd Anando Robart heel verdienstelijk 5e.

In groep 6 deed Leroy Overhein het erg goed en werd 3e.

In groep 7 deden Rosa Veldsink 6e en Sven van Os 7e het heel goed.

Al met al deden de spelertjes van De Vechtstreek het weer erg goed.

 


31-01-2018

Klaverblad jeugdtoernooi was weer groot succes!!


Zaterdag 31 januari werd het persoonlijk Klaverblad kampioenschap van Gramsbergen gehouden in de Binder te Gramsbergen.
In totaal hadden zich 31 jeugddammers van 4 basisscholen hiervoor opgegeven.
De groepen waren verdeeld in welpen (groep 5 en 6) en pupillen (groep 7 en 8).
Bij de welpen was dit keer de eerste prijs voor Robin Scholten die in punten (12) gelijk eindigde met Anando Robat maar een iets betere weerstand had opgebouwd.
Derde werd Noud Dimmendaal met maar 1 puntje minder en vierde Sven Amsink.
Bij de pupillen was het Cedric van der Kamp die de titel greep, tweede werd Jordy Overhein en derde Job Wering

 

27-01-2018

Zaterdag 27 januari werd de Regio cup DDB gehouden in Hijken.

Er deden 72 jeugddammertjes me verdeeld over 10 groepen, namens Damclub De Vechtstreek speelden mee: Daniel Boxum, Matheo Boxum, Robin Scholten en Job Wering.

In groep 1 eindigde Daniel Boxum als 1e en Matheo als 4e

In groep 6 verraste Job Wering door 1e in zijn groep te worden.

In groep 4 deed Robin Scholten het erg goed door ook als 1e te eindigen.

Een geweldige prestatie van onze jeugddammers!!!!!!


 

10-01-2018

Damclub De Vechtstreek organiseerde woensdagmiddag 10 januari weer het plaatselijke Plus schooldamkampioenschap van Gramsbergen.
Ook deze keer werd het weer een groot succes met deelname door 7 teams bij de groepen 5 en 6 en 8 teams bij de groepen 7 en 8.
Plus supermarkt eigenaar Henry Alfring was persoonlijk aanwezig voor het verrichten van de openingszet en ook verrichtte hij op het eind van de middag de prijsuitreiking. Er was een wisselbeker beschikbaar voor de
winnaar in de groep en de eerste 3 teams kregen daarnaast nog een beker.
Bij de groepen 5 en 6, onze jongste deelnemers werd de Akker 5 eerste en won de wisselbeker.

Uitslagen groepen 5 en 6:

1. De Akker 5
2. De Akker 6
3. Pr. Irene School 2
4. Den Velde 2
5. De Sprengel 3
6. De Akker 7
7. De Sprengel 4

Bij de groepen 7 en 8 werd De Sprengel 1 eerste en won de wisselbeker.

Uitslagen groepen 7 en 8:

1. De Sprengel 1
2. Pr. Irene School 1
3. Den Velde 1
4. De Sprengel 2
5. De Akker 2
6. De Akker 4
7. De Akker 3
8. De Akker 1

Daniel en Matheo Boxum twee jeugddammerstjes van de damclub gaven deze middag extra glans door een simultaan te spelen tegen aanwezige ouders en andere kinderen, ze hebben 1 partij remise gespeeld en de rest allemaal gewonnen.